пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

       5 червня 1981 Американський Центр контролю над захворюваннями зареєстрував нову хворобуСНІД (синдром набутого імунодефіциту).
       Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day) вперше відзначався 1 грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ / СНІДу. Щорічно відзначається 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом служить справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що розповсюджується по всіх регіонах світу. Організовані зусилля направлені на зміцнення громадської підтримки програм профілактики розповсюдження  ВІЛ / СНІД, на організацію навчання та надання інформації з усіх аспектів ВІЛ / СНІД

     Цього дня читачі бібліотеки  ще раз  згадали про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. В рамках акції підлітки мали можливість поспілкуватися із спеціалістами Хмельницького міжшкільного  навчально-виробничого комбінату, які  розповіли  що таке ВІЛ/СНІД, його основні шляхи передачі, важливість тестування на ВІЛ та толерантного ставлення до людей, які живуть з даним діагнозом. Читачам  був запропонований  тренінг, який виявив рівень толерантності юнаків та дівчат до ВІЧ/інфікованих людей. Червона стрічка - міжнародний символ боротьби зі СНІДом, який використовують як логотип був прикріплений усім учасникам акції. Підлітки переглянули уривки  з фільмів і соціальних роликів та отримали  відповіді на питання, стосовно проблем СНІДу.










Немає коментарів:

Дописати коментар